Scena – otwarcie Bałtyk Poznań

W samym centrum Poznania  (na terenie dawnego kina Bałtyk) wybudowany został niebanalny biurowiec, który z każdej strony prezentuje się inaczej.

Autorem jego projektu jest holenderskie biuro projektowe MVRDV, które jest jednym z  najlepszych pracowni architektonicznych na świecie –  znanym  z niekonwencjonalnej i inspirowanej modernizmem architektury.

Podczas uroczystego otwarcia budynku przygotowana została geometryczna scena, na której wyświetlano przygotowany wcześniej video mapping.

Wraz z .wju ( odpowiedzialnym za animacje) przygotowaliśmy projekt ściany, który następnie zbudowaliśmy z płyt MDF.

Dekoracja zbudowana została z 62 trójkątnych elementów, połączonych ze sobą specjalnym drewnianym rusztowaniem.

Za efekty świetlno – sceniczne odpowiedzialna była firma Laruss, za animacje firma .wju.